Hope and Glory

2009-03-30 | 00:12:38
Asså jag gillar inte min underbara kompis Josefine nu asså... Hon har fått mig att totalknarka Måns Zelmerlö!! Hans bidrag till melodifestivalen var ju visserligen en hyffsat skön låt, men han har nu gjort en akustisk version och den är så underbar så de finns inte. Vågar inte ens gissa på hur många gånger ja har lyssnat på den idag xD

Lyssna på den och lägg en kommentar om vad du tycker. Bra/dålig? bättre/sämre än orginalet?

Robban och Robin blir idoler?

2009-03-29 | 16:03:08


Igår (lördag) så åkte jag och två kompisar, Roin och Fredrik, till Göteborg. Det var nämligen audition till Idol där.

Vi åkte hemifrån mig vid 07:45 och var framme i Göteborg vid 09:00. Vi letade parkeringsplats och gick sedan till hamnen och Eriksbergshallen där allt hände och vi kom dit vid 09:20. När vi kom var det sjukt mycket folk och vi fick gå en bra bit för att komma till slutet av kön. Tänker inte dra hela kötiden i detalj för de va inte speciellt spännande. Vi stog totalt i kön och frös för de va kallt som satan där. Det blåste kallt och solen syntes genom alla moln kanske 30 sekunder varje timme. Medan vi stog i kön träffade vi tre tjejer som skulle in också och vi började prata med dom. Dom va trevliga och vi hade riktigt roligt. Till slut när klockan blev runt 16:00 kom vi in i själva väntelokalen, alltså efter ungefär 6,5 timmar köande utomhus i kylan.

När vi kom så delades deltagare och vänner åt och vi fick gå åt olika håll. Jag och Robin ställde oss och skrev i pappret man skulle fylla i med personuppgifter och sen frågor som "Har du någon erfarenhet av att vara artist?", "Varför är du spoeciell?", "Vilken låt ska du sjunga?", "Varför söker du?" och "Skriv en slogan med ditt namn". När allt detta va klart fick vi gå vidare in i den stora väntsalen där alla deltagre med familj och vänner satt. Då började det kännas lite konstigt. Man blev nervös och allt blev "verkligt" till skillnad mot alla dom där timmarna i kön.

Jag har variot förkyld i snart två veckor och kände mig inte helt frisk åp morgonen när jag gick upp och det blev ju inte direkt bättre av att stå hungrig i 7 timmar i kö med alla rökare runt sig som bolmade rök på en konstant. Och när vi väl satt där inne va halsen och näsan så tät att jag knappt kunde prata så jag beslutade mig, en minut innan jag skulle in i väntsal #2, för att inte delta. Hade bara gjort bort mig själv totalt, visserligen inför folk jag aldrig träffat men ändå.

Men Robin gick in trots sina skakande knän, och kom ut 40 minuter senare med en besviken min på läpparna som ganska fort avslöjade att han inte hade gått vidare. Han hade precis som jag fått försämrad röst under dagen p.g.a. kylan och all rök så han gjorde inte speciellt bra ifrån sig tyvärr.

Klockan var 17:30 och vi åkte och tröståt på Burger King, vilket var hur underbart som helst med tanke på att vi inte hade ätit sen frukost klockan sju på morgonen.

Det var en rolig upplevelse trots den långa tråkiga tiden i kön men ingen av oss lär åka dit igen någon gång snart.

Three Days Grace

2009-03-27 | 21:27:16
Kristian på Espresso House

Då va de helt plöstligt fredag kväll. Vad har då hänt sen sist...?

Tisdag/Onsdag var jag hemma från skolan för ja var så förkyld så ja orkade inte åka till skolan. Blev dels av med rösten också så de va inte så roliga dagar.

Torsdag så var det dags för prov på kapitel 5 & 6 i psykologin så då fick man pallra sig iväg till skolan. Kände mig mycket bättre denna dagen men ändå inte helt frisk. Var inte förberedd speciellt bra inför provet för de va mycket att läsa in och många jobbiga ord/fraser att lära sig. Men jag satt kvar en stund efter att ja hade svarat på allt ja kunde och om ja bara får 50% rätt på allt ja skrev så är de lugnt så de känns riktigt bra.

Efter provet drog jag till Överby med Kristian. Det blev brunch på Espresso House. 92kr för brunch och fika... usch! Men de är gott där så man får väl lida lite för det tyvärr.

Sen efter det så blev det Brothers, vilket också har blivit en tradition för oss xD, och Kristian köpte två par byxor. Killen i affären frågade om ja hade använt min väst och skällde på mig på skoj när ja berättade att ja inte hade gjort de än men tänkte göra det nästa helg. Känns skönt när man har gjort ett sånt intryck att personalen känner igen en. Antingen så är de för att de är dåliga tider och inte så många handlar, för att han på nåt vänster tyckte vi verkade va sköna snubbar eller för att han tycker vi är knäppa... Man kan ju alltid hoppas på alternativ nummer två där :P

Idag, fredag, blev de överby med Kristian igen. Jag skulle leta jobb och han skulle klippa sig. Visserligen enbart för att ja tvingat han att boka tid igår xD Men efteråt tackade han för det så de va ju en god gärning :P Jag lämnade in 7-8 CVn så man får väl hoppas att man får napp nånstans =)

Det blev lunch på Obs-resturangen och sen kaffe på Espresso House. De är illa när tjejen i kassan häslar på en som om man kände varandra asså. Har vart där för mkt senaste tiden haha xD De är nog så att jag och rksitan får börja hänga på Oden ett tag nu istället för öVerby, vi är för kända där! :P

Imorron drar det iväg till Göteborg och Idol-Audition!

Bloggdesign

2009-03-24 | 14:14:59

De va ett tag sen ja gjorde bloggdesign till någon annan än mig själv nu. Va nog typ två veckor sen och de börjar bli tråkigt :P Så om nån vill uppdatera sin blogg med lite fräsh design så hojta till!=)

I’ve been waiting a century to marry you

2009-03-23 | 23:05:36
Ingen har väl lyckats missa fenomenet Twilight?


För er som har lyckats missa denna film så är Twilight baserad på Stephenie Meyers succéroman "Om jag kunde drömma". Och den hndlar om Isabella Swan som flyttar till Forks, en liten regnig stad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Bokserien innehåller fyra böcker:
Om jag kunde drömma (Twilight),
När jag hör din röst (New Moon),
Ljudet av ditt hjärta (Eclipse) och
Så länge vi båda andas (Breaking Dawn).
Det finns ytterligare en bok men den är lite utanför. Samma story fast från en annan persons synvinkel

Sjukt bra bokserie som jag varmt rekomenderar till fantasyälskare. Filmen är också bra och jag längtar tills New Moon kommer ut.

Iallafall så har detta fenomenet spridit sig som en löpeld över hela världen och tjejer står överallt och skriker sina halsar hesa för att få en skymt av skådepslarna, speciellt Robert Pattinson och spelar vampyren Edward Cullen. Det finns otaliga bloggar om detta på nätet och jag klickade mig in på en för nån vecka sen och började kolla lite då och då. Skvaller är ju alltid roligt ;) Efter att jag kommenterade idag så blev jag intervjuad av ägaren av bloggen. Största anledningen var att jag tydligen va den enda killen hon visste som gillade serien haha. Men de är ju alltid kul att kunna hjälpa till när man kan =)

Another bloody Monday

2009-03-23 | 18:19:33
Ja då var de måndag igen då.

Söndagen ska vi inte prata om för den va skit från de att jag vaknade till att jag la mig.
Idag då så har jag helt plötsligt blivit förkyld =( Men stack till skolan och räknade min matte. Det börjar flyta på rikigta bra nu faktiskt och fick t.o.m. lite beröm av läraren så. Blev p.g.a. min förkylning tyvärr ingen träning idag. Både jag och Emrik kände oss sjuka så vi bestämde att sluta med det.

Just nu...
...sitter jag och kollar lite bloggar och slösurfar lite. Såg bland annat en så underbar tjuvlyssning på tjuvlyssnat.se


En tjej och en kille ~18 sitter och äter.
Tjejen: Jag är förresten kär!
Killen: Oj, det gick fort. Tell me the story!
Tjejen: Jag såg på Twilight och nu är jag helt kär i Robert Pattinson…
Killen (uppgivet): Nej, inte du också! Vi män får faktiskt komplex!
Tjejen (drömmande): Han är så sexig, nu vill jag verkligen ha en vampyrkille.
Killen: Jag vet inte en enda tjej som inte har blivit förvrängd av den där jävla vampyrfilmen. Den borde fan förbjudas, den rubbar liksom hela ekosystemet av människor. Det är inte så att vi kommer dö ut av kärnvapenkrig eller växthuseffekten, ni kvinnor kommer vägra ha sex med män bara för att de inte är Robert Pattinson!


Jag tycker den stämmer så perfekt med hur vi killar faktiskt känner så va bara tvungen att skriva den^^

Varde ljus!

2009-03-22 | 01:04:26


Då var det helt plötsligt natt till söndag igen och helgen är förbi. Eftersom hela söndagen går åt till att komma in i söndags-depressionen så räknar jag inte det som en riktig helgdag.

Lördag har iallafall vart en skön dag. Sov till tolv och har vart ensam i princip hela dagen eftersom mor och far var på bio med några kompisar och åkte runt en stund innan så ja va ensam mellan 14-21 på ett ungefär.

Jag har lyssnat på massa musik och spelat gitarr, precis som vanligt. Sen så har jag grejat lite med min hemsida vilket jag har börjat göra en hel del på senare tid. Sen så gjorde jag något som till och med imponerade på mig: jag satte mig och gjorde läxor! Jag satt och räknade matte och löste 4 uppgifter. Sen efter det så tog jag en liten promenad på kanske 3km eller nåt sånt. Det har varit helt underbart väder ute nu de senaste dagarna och jag börjar verkligen vänta tills man kan gå i tshirt och en tunn jacka som värst istället för tshirt, tröja och en tjock vinterjacka.

Hoppas detta vädret fortsätter nu i veckan så man får lite energi och glädje!

Ny telefon, nytt abonnemang, nytt nummer

2009-03-20 | 12:49:17
Nu funkar äntligen mitt nya SIM-kort så nu har jag ny mobil (Sony Ericsson C905), nytt abonnemang (Tele2/Comviq Snackis) och nytt nummer (den som vill ha de får säga till), som jag kommer använda i någon vecka tills jag får flyttat mitt gamla nummer så jag kan fortsätta använda det.

and that's all for now...

Vinden kan vända fort...

2009-03-20 | 00:43:55
ASså livet är ju bara så jävla orättvist för en del asså.

Nu när jag ser tillbaka på de gångna veckorna så har jag betett mig som en skitstövel. Eller inte bettet mig men tänkt och resonerat iallafall. I tankarna har jag verkligen inte vart den person jag brukar. Jag brukar vara den där killen som alltid vill sina vänners bästa men de har jag verkligen inte varit senaste veckan.

Jag har tänkt många mörka tankar men nu ikväll så krossades alla dom på 3 sekunder. Jag förstår inte hur jag har kunnat ha så själviska tankar asså. Såvitt jag vet har det inte drabbat någon, för jag har verkligen gjort mitt bästa med att dölja dom, men jag skulle ändå ta tillbaka dom med en gång om det gick.

Det där samtalet gjorde att hela min tillvaro rasade. Jag var helt handlingsförlamad. Jag visste verkligen inte vad jag skulle ta mig till eller säga. Det var verkligen en black-out.

Hoppas verkligen att jag kan fixa det som var trasigt, svetsa ihop gapet av mörka tankar som fyllt mitt huvud den senaste tiden. Nu är jag mitt gamla jag igen, mitt gamla jag som gör allt och offrar sig själv för att mina närmsta ska må bra

I'm back!

Försvinn, snälla!

2009-03-18 | 21:41:09
Som kille brukar man ibland skojja internt om att man inte kan leva med tjejer, men man kan inte leva utan dom heller.

Just nu är jag i det stadiet där jag inte kan leva med dom. Jag fullkomligt avskyr det mesta som har med tjejer att göra för tillfället. Man blir bara så förbannat trött på er ibland asså så det finns inte.

Vi killar har den där pressen på oss att vi ska vara på ett visst sätt för annars blir vi inte accepterade av er tjejer och så fort man säger minsta lilla sak fel så får man skit i ett år för det. Säger man exakt vad man tycker så får man skit, säger man de man vet att dom vill höra så tjatar dom bara om "menar du verkligen det?" och så hittar dom alltid dubbla meningar i allt man säger.

Sen de här med flörtandet. Många tjejer råflörtar så fort man börjar prata med dom. Många tycker väl de är roligt antar jag, och sen beroende på hur man reagerar på de där så skiter det sig oftast. Flörtar man inte tillbaka så "bryr man sig inte alls om personen ifråga" och flörtar man för mycket så "är man så jävla på". Seriöst bestäm er!
En del gånger så lyckas man ju hålla balansen ganska bra men sen så en dag så säger det bara pang och så riktar dom bort all sin uppmärksamhet till något eller någon annan och man står kvar där dom ett fån och bara tänker "jaha... vad gjorde jag för fel nu då...?". En del tjejer fortsätter prata men man märker en klar förändring i deras ton, medans en del slutar att prata helt och man står där som kille och fattar verkligen ingenting.

Sen det värsta som kan hända är väl att man faller för personen ifråga och sen upptäcker att känslorna inte alls är besvarade. Och vetskapen om detta kan skicka en kille rakt ner i fördärvet.

Denna dagen började riktigt bra med sovmorgon, strålande solsken och en långpromenad med härlig musik i öronen och vinden som slet i håret... Men sen så krossades allt det där på en kvart på kvällen som så ofta nu för tiden. Börjar bli allvarligt trött på att skiten inte försvinner. Jag lyckades hålla det tillbaka ett bra tag men nu när känslorna har kommit tillbaka är det omöjligt att glömma bort dom...

the Transporter

2009-03-18 | 12:24:24
En före detta elitsoldat, Frank Martin (Spelad av Jason Statham) säljer sig som ”Transporterare”, en kurir för den undre världen och Martin är i toppen av sin bransch. Utan några frågor ställda transporterar han allt du önskar från punkt A till B. Anledningen till hans framgång är tre enkla regler som han likt en buddistisk munk följer slaviskt:

1. Ändra aldrig på den uppgjorda affären
2. Inga namn nämns någonsin parterna emellan
3. Öppna aldrig paketet som transporteras


Martin får i uppdrag att transportera en väska vägandes 50 kilo, På väg mot sin destination gör Frank det fatala misstaget att bryta mot regel nummer tre då han hör suspekta ljud från bagageutrymmet på sin trimmade BMW och han upptäcker att paketet innehåller någonting som han aldrig kunnat gissa. Detta paktet och hans nyfikenhet förstörde precis hans dag...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag tycker detta var en sjuk bra film. Väldigt mycket action och kampsport utövas i den och man skrattar rätt så härligt på en del ställen. Främst av Jason's iskalla och råa karaktär. Ganska overklig på sina ställen men vilken film är inte det nu för tiden?

Ända sedan jag såg Jason Statham i Death Race så har jag älskat hans sätt att prata, röra sig och hans sätt att alltid verka så kall och rå som han faktiskt ser ut att vara ibland. Rekomenderar verkligen denna film och dessutom de två uppföljarna!


Nu ska det bli ändring

2009-03-17 | 23:36:30
Tisdag då... Hade verkligen stora problem att komma upp imorse. Jag låg och snooza i drygt 40 minuter innan jag fullkomligt tvingade mig själv ur sängen.

Kom till skolan och satte mig och pratade med Rebecka lite. Sen visade det sig att hennes webdesign var inställd så vi fortsatte att prata ända fram till lunch. De va både roligt, sorgligt och irriterat en stund för vi kom igenom ganska många samtalsämnen i dom där timmarna.

Hon är en så underbar tjej och jag gillar verkligen att sitta och prata med henne för hon vågar stå upp för vad hon tycker och tänker och skiter mer eller mindre i om andra hatar henne för det. Det är verkligen kvalitet i våra samtal när vi är ensamma och kommer igång. Det händer inte speciellt ofta eftersom hon alltid är med Emrik men denna veckan är han och åker skidor med Tobbe så nu är det fritt fram att prata med henne.

Dessutom ska hon ha cred för hon fick mig verkligen att inse att jag inte kan hålla på längre som jag gör. Jag har länge försökt men har ju såklart märkt att det inte funkar egentligen. Hon sa ingenting direkt till mig men det hon sa i allmänt tog tag i min hjärna och ja tänkte ganska länge på det där efteråt och de ska bli ändring på det där nu. Jag ska iallafall försöka, sen hur bra jag kommer lyckas med tanke på att jag levt med detta i ganska många gör det ju inte lättare precis.

Sen iallafall när vi kände oss hungriga och samtalet började lida mot sitt slut så gick vi på lunch. Idag var det dillbakad fiskfilé med kall kaviarsås och potatis... så vi tog flingor och mjölk...

Sen när vi hade ätit klart så gick hon till sin kemilektion och jag for iväg till överby för att träffa Kristian. Jag hade inget att göra så jag åkte dit lite tidigare än bestämt. Jag var där en timme före honom men till slut så kom han och vi satte oss och fikade på Espresso House. Gott men oförskämt dyrt tycker jag

Sen så gick vi för att sätta sprätt på pengarna. Blev lite impulsshopping nu när ja hade flera tusen i plånboken efter födelsedagen. Köpte en kostymväst för 600kr på Brothers, en plånbok för 19(99kr)kr och två par skor, för totalt 520kr, eftersom mina förra var så slitna att jag knappt kunde gå inomhus med dom utan att bli blöt om fötterna.

Det blev en hel del skratt och bus som alltid när jag umgås med den lilla filuren. En trevlig förmiddag och en trevlig eftermiddag. Kvällen har varit sådär. Har haft bättre kvällar. Börjar bli trött, otålig och rastlös nu så man är väl inte på det bästa humöret när folk skriver till en på msn men man får hoppas att dom har förståelse...


           

Old and grey DEL 4

2009-03-15 | 23:07:13
Va på middag idag med släkten. Vi bestämde att gå ut och käka istället för att ha ett vanligt kalas hemma hos oss. Vi drog till det nya stället Väner Kök & Bar på Hamngatan. Jag tog en hamburgertallrik och de va en redig hamburgare asså. 200g kött plus bröd, dressing massa grönsaker och supergoda pommes. Den må ha kostat 95kr men de va de lätt värt! inte för att jag betalade men ändå...

Vi va 13 pers allt som allt och de va trevligt och alltid kul att snacka med kusinerna =)

Grattis till min äldsta kusin Jimmie som nyss fyllt 18 och fick sitt körkort i fredags!

Liseberg och sockervadd

2009-03-15 | 02:00:25
Det ör natt till lördag, klockan är strax två och jag är både trött och flummig.
Jag är administratör på ett musikcomuntiy för ungdomar. Inne på detta comunityt så råkade jag kolla inne i en tjejs blogg och då hade hon skrivit en rad om alla admins på sidan. Det hon skrev om mig var:

"RobbanMurray - Alltså den här pojken ska man åka till liseberg med!! HAN ÄR PAXAD OCH HAR NU INGET VAL HAN SKA MED MIG OCH NEMO DIT! jag älskar liseberg:) För där får man äta sockervadd:D "

Asså jag garvade så när jag läste detta för ja tyckte de va en sån klockren kommentar asså. Aldrig snackat med tjejen ifråga vilket gjorde de lite extra skoj att hon ville åka till Liseberg och käka sockervadd med mig :P

Ja nåt måste man ju roa sig åt på fredagsnatte, right?

Old and grey DEL 3

2009-03-14 | 18:40:53
Klockan är 18:30 och det är lördag.

Idag har jag haft lite kalas med släkt och bekanta här hemma. Det blec Brorsan med fru och 3 barn, syrran, faster och två bekanta till mor och far (mina gudföräldrar). Det blev lite smörgåstårta och sedan blev det prinsesstårta och kaffe. Mycket gott, men mättande och inte det minsta nyttigt. Trevligt med lite folk och alltid kul att träffa bror och syster för de gör jag väldigt sällan.

Presenter som jag fick var:
* 1000kr
* en flaska Minttu (50% mintsprit)
* ett shotglas i form av en ölbägare
* shot-parisehjul
* "stubbe" med snapsglas och spritflaks

(jag börjar se ett samband här asså... haha)


 

              

Old and grey DEL 2

2009-03-14 | 13:00:09
Igår efter att jag, Emrik, Rebecka och Jonna hade vart i stan så försökte dom få med mig ut på kvällen till GG i Uddevalla. Men jag hade blivit ansvarig för kvällens program på Tonår så jag sa nej ett par hundra gånger tills dom gav sig.

Sen på kvällen när jag kom till Tonår så visade sig att de va disco på Dalbo så de kom ungefär 5 tonåringar dit... Lagom roligt när de brukar vara mellan 40-60 ungar där. Jag snackade iallafall med de andra ledarna och dom två som jag hade programmet med och så stack jag iväg till förfesten hos Jonna ändå. Sen så drog vi alla iväg till GG. Det blev jag, Emrik, Rebecka, Viktor, Jonna och Persson. Senare på kvällen kom Djrodje och Emma till GG också.

Drack inte speciellt mycket på kvällen. Dels så hade det hänt (eller inte hänt rättare sagt) en sak under dagen som gjorde att jag inte var på det bästa partyhumöret, dels så vill jag inte supa upp dom sista pengarna jag har och dels så har jag nu haft ont i ryggen ett par dagar så jag har käkat smärtstillande. Men jag drack en cider och en öl iallafall och cidern bjöd emrik på så jag slängde ut 46kr på dricka och de är ju överkomligt. inträdet kostade 20kr och sen så köpte jag och Djorjde var sin grillkorv på kvällen för 20kr så totalt gjorde jag av med ungefär 90kr på kvällen.

Det blev en del dansande också faktiskt, trots att jag inte är dansartypen. Men försökte väl förtränga de dåliga tankarna antar jag. Vanligtvis så behöver jag en del dricka i mig för att dansa eftersom ja lätt skäms för mig själv.t.v. - Emrik och Viktor
mitten - Persson och Rebcka
t.h. - Rebecka med sin lakritscider

   


t.v. - Emrik ölar inne på GG
mitten - Rebecka och Jonna
t.h. - Djordje och Emma

   t.v. - Jonna
mitten - Jonna och Viktor. Det var första gången dom träffde varandra idag. Dom stog sådär i typ en halvtimme, tror inte dom slutade för att andras en enda gång xD
t.h. - Persson hoppa upp på podiet med stripttstången och dansade med ett par tjejer

   

Old and grey

2009-03-13 | 17:14:07
Happy Birthday to me... Happy Birthday to me... Happy Birthday dear Robert ... Happy Birthday to me!

Ja då var man helt plötsligt 20 då. Har fått en hel del gratulationer, genom Facebook, msn och sms, både från folk ja gillar och såna jag inte vill höra ett ord ifrån ungefär^^

Dagen började med att Emrik och Rebecka sjöng för mig i telefonen. De va ju lite roligt och trevligt. Sov till 10 idag och 11:45 kom Emrik, Rebecka och Jonna i bilen och så åkte vi till stan. Rebecka skulle till överby, Jonna skulle till skolan och jag och Emrik skulle träna.

Tog det väldigt försiktigt på träningen eftersom jag har haft sjukt ont i ryggen sen i onsdags på senaste träningen då jag antagligen sträckte mig. Satt hela kvällen igår vid datorn och kunde knappt röra mig för att de gjorde så ont. Till slut gick jag ner och trycke i mig lite smärtstillande av olika tabletter. Gjorde det imorse innan träningen också och de gör inte lika ont nu så de är skönt.

Sen iallafall efter träningen så drog jag och Emrik till Koppargrillen och käkade lite lunch. Grymt gott (som det alltid är där) men ack så mättande. Tror min mage har blivit mindre för jag orkade inte ens äta upp allt idag :S

Sen efter det så drog vi till systemet bara för att liksom haha. Handlade lite där och sen så stack vi och hämtade upp Rebecka och Jonna och så åkte vi hem. Har vart en mycket trevlig dag.


Emrik i bilen
 

Jonna posar


Rebecka


Jonna lånade Rebecka kasmera och va lite ego^^

Glömde en halv miljon på spårvagn

2009-03-12 | 23:15:20


GÖTEBORG.
Birgitta, 83, stoppade sitt livs besparingar i en papperskasse och klev på spårvagnen. Några minuter senare gick hon av – och glömde pengarna. Men tjuven kan ha fångats på bild av övervakningskameran.

En halv miljon kronor rullade iväg och försvann. Birgitta, som är lite glömsk, insåg i samma ögonblick vad som hade hänt:

– Jag skulle till banken och sätta in pengarna. De låg i buntar med gem om 10 000 kronor i varje.

Birgitta pensionerades från jobbet som sömmerska för länge sen. Hon hade sparat och sparat. Och förvarat sedlarna i skrivbordet hemma i lägenheten i Göteborg. När hon visade buntarna för sina brorsbarn blev de oroliga. Och Birgitta höll med, det vore bättre att sätta in pengarna på bankkontot.

Torsdagen 19 februari la Birgitta sedlarna i en papperskasse från Hemköp och tog 9:an till Järntorget. Där skulle hon möta sin väninna strax före tolv och få sällskap till banken.

Fick inget veta
Väninnan fick inget veta om den gigantiska förlusten, inte förr-än dagen efter. Birgitta skämdes så fruktansvärt. Efter mycket vånda berättade hon för brorsbarnen vad som hänt. De kontaktade spårvägen, men inga pengar var upphittade. I förrgår fick polisen en anmälan om stöld. Den som tog kassen har väntat för länge – och förvandlats från upphittare till tjuv.

– Jag är mest orolig att jag inte ska klara räkningarna. Jag vill ju helst ha över till lite mat också, säger Birgitta.

Hon brukade ta flera timmar långa promenader. Den senaste veckan har hon inte velat gå utanför dörren.

”Finns nog inte chans”
– Det finns nog ingen chans att få tillbaka pengarna. Men om någon lämnar in dem så får hon eller han självklart hittelön, säger Birgitta.

Hennes brorsdotter säger:
– De flesta är nog ganska ärliga. Kanske någon har sett något.

Birgitta säger att hon satt längst bak i vagnen med en annan dam strax intill. Och kanske är inte hoppet ute att hitta den skyldige:

– Övervakningskameror finns ombord på spårvagnarna i Göteborg. Om man vet vilken linje och tidpunkt som tillgreppet skedde så ska det inte vara så svårt att se vem som tagit påsen, säger Göran Andreasson på polisens länskommunikationscentral i Göteborg.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fatta paniken man får när man kommer på att man råkat glömma en halv miljon i kontanter på en spåvagn asså...

Hackade elevnät, "Rickrollade" 66000 användare

2009-03-12 | 23:09:22
Säkerhet Göteborgs kommuns kunskapsnät är avstängt sedan en elev hackat sig in i systemet. De 66 000 användarna möttes av en Rick Astley-video vid inloggning.

Kunskapsnätet är namnet på Göteborgs kommuns elevnät. Systemet sköter bland annat e-post och information för mer än 66 000 användare i regionens grundskolor, gymnasium och vuxenutbildningar.

I onsdags möttes alla användare som loggade in av en överraskning. Via en lucka i det Lotus Notes-baserade systemet lyckades en elev skaffa sig administratörsrättigheter och ersätta alla nätets funktioner med musikvideon Never Gonna Give You Up av Rick Astley.

Intrånget upptäckes samma dag. Ett par timmar efter hacket var musikvideon ersatt med ett meddelande om tekniska problem.

– Vi upptäckte det ganska snabbt och kunde identifiera eleven. Han erkände på en gång och nu har vi tätat luckan, säger Magnus Petzäll, it-direktör för Göteborgs kommun.

Kunskapsnätet har varit avstängt sedan intrånget upptäcktes. I morse började användarna successivt släppas på igen.

Förövaren har polisanmälts. Samtliga användare uppmanas byta sina lösenord. I övrigt är ingen skada skedd, menar Magnus Petzäll.

– Det låg ingen illvilja i det här, och det förstod vi på hans tillvägagångssätt. Han har inte velat radera någonting eller orsaka någon skada utan mer velat testa sina kunskaper och sin kapacitet, säger han och passar på att berömma elevens it-kunskaper:

– Han är en mycket skicklig kille, långt över genomsnittet i kunskap och förmåga på området.

Av allt att döma gjordes intrånget via en sedan tidigare känd säkerhetslucka i Notes. Magnus Petzäll säger att eleven använde fritt tillgängliga verktyg hämtade från internet, men vill i övrigt inte uppge detaljer om hur intrånget genomfördes.

Kommunen har informerat IBM om intrånget, men sköter sitt säkerhetsarbete på egen hand.

– Även om jag inte fått det bekräftat så skulle jag tro att IBM haft kännedom om den här luckan tidigare, säger Magnus Petzäll.

Känner du till begreppet Rickrolling?
– Nej, det gör jag faktiskt inte. Men jag vet att han på något vis är en hajpad figur på området.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Samtidigt som de är hur meningslöst och idiotiskt som helst att göra nåt sånt här så ska ungen ha cred för att han inte sabbade något. I slutändan så pekade han ju bara på ett kryphål och hjälpte faktiskt företaget att täta till hålet så att ingen kan använda sig av det i framtiden

En rofylld dag

2009-03-12 | 00:45:43
Då var onsdagen över och dett har varit en riktigt bra dag för omväxlings skull! Tros den jäkla kvällen/natten jag drogs med igår. Jag visste verkligen inte vart jag skulle ta vägen då för att tankar och känslor tog överhanden och jag bara låg i sängen och mådde skit... Somnade iallafall till slut och fick ett par timmars sömn innan jag skulle upp igen.

Upp vid 8 och iväg till skolan, snackade med min mattelärare om exakt vad de är jag behöver läsa upp i kursen och det visade sig att jag bara behövde göra 2/3 för att få godkänt. Kändes riktigt bra att få reda på de för då slipper jag göra om allt.

Sen efter skolan så var jag och tränade med Emrik. Han tyckte att jag skulle göra Cardio med honom idag istället för mitt vanliga pass på löpbandet. Så jag körde lite cardio med honom och han höll på att döda mig asså! Jag ville verkligen stupa efter 2/3 av joggingturen men trots mjölksyra i benen och ett jävulskt håll i sidan så klarade jag hela passet. Va faktiskt rätt stolt över mig själv men fan va ja va svettig och trött asså haha

Sen så ringde pappa och sa att dom hade ringt från Expert om att min mobil hde kommit in så vi åkte iväg och köpte den och nytt abonnemang plus ett bluetooth-handsfree.

Kvällen tillbringade jag med att hitta ett snygtt tema til mobilen på nätet och sen skriva in alla mina kontakter. Eftersom telefonen är operatörslåst till Tele2 så kan jag inte sätta in mitt 3-kort i den och bara föra över alla kontakter med ett knapptryck... Men till slut blev det klart och än så länge är jag nöjd med den =)

Imorron blir de psykologi och matte för hela slanten, hoppas de går lika smidigt som idag...


A long long time ago...

2009-03-10 | 22:25:48
Ja då va de tisdag då. I Norden är tisdagen uppkallad efter den fornnordiska guden Tyr (på fornsvenska kallad Ti)...
Visst va de en djup inledning? ;) haha

Igår va ingen vidare bra dag. Mådde rent ut sagt skit och de fanns ingen meninge med något. De gör d fortfarande inte men ja har inte tänkt så mycket på det idag så idag har jag vart på rätt bra humör.

Stannade hemma idag för jag orkade verkligen inte åka dit. vaknade kvart i tolv och då var ja lahom utvilad. Under dagen hade jag tänkt att vara jätteduktig och läsa massa psykologi men det blev verkligen inget med det alls. Istället så tänkte jag bränna ut lite filmer från datorn... men det blev inget med det heller haha. Och det är på grund av att jag hittade en skiva med gamla bilder som jag har tagit från 04/05. Har letat efter den skivan i evigheter  men aldrig hittat den och nu när jag minst anade det så hittade jag den. Det var så skoj att kolla på alla gammla bilder och se hur alla har förändrats.

Sen på eftermiddagen så snackade jag med Josef lite via Facebook och vi bestämde att dra in till pizzerian och käka lite. Vi tog med oss våra kameraväskor med alla tillbehör och satt och lekte och snackade om foto och optik hela tiden, precis som vanligt. Det var hur trevligt som helst som alltid med Josef. Synd att vi inte umgås lika mycket nu som förr. Fast å andra sidan så umgicks vi ju groteskt mycket när vi var mindre så vi har väl tröttnat på varandra antar jag haha

Allt som allt så var detta en bra dag som någorlunda snart ska avslutas med lite sömn. Imorgon blir det skola och sen träning med Emrik.Vad kan man göra av...

2009-03-10 | 00:59:03
...lite pizza, läskeblask, tolv överblivna timmar, en storbilds-tv och surround-system...? Nån som kan gissa?

Jo man kan göra ett Star Wars marathon med alla sex filmerna, och detta är precis vad jag och Josef ska göra snart framigenom när vi båda får tid. Längtar tills dess! =)

Nån som är sugen?
   
   


Och så klämmer vi in i en kollektiv suck

2009-03-09 | 22:12:59
Seriöst, det tog 1 jävla minut! Är man allvarligt talat så osynlig? Eller känns det bara så på grund av allt som är i vägen just nu? Ärligt talat så vet jag inte och jag vet inte om jag vill veta heller. Jag känner bara att jag verkligen håller på att tappa fotfästet totalt.

Skolan börjar få mig klaustrofobisk. Väggarna bara kommer närmre och närmre och snart krossas jag. De så kallade vännerna får mig att känna mig mer eller mindre osynlig.

Jag vill verkligen bort härifrån nu asså. Bort från all skit och börja ett nytt liv, utan förväntningar eller någon som dömer ut en med en gång. Har aldrig riktigt känt ett behov av att dricka mig redlös men nu skulle en rikig jävla snefylla där jag går vilse i nån skog inte va helt fel asså...

Men vem bryr sig egentligen...

Lite kort

2009-03-09 | 21:02:20
Tänkte att jag kunde lägga upp lite kort som jag har tagit.
Har inget bättre för mig så de kan ju va skoj för er att se vad jag har lyckats åstakomma =)Mark Knopfler, 22/4 -08


Cypern, 27/5 -08


Liseberg, 25/6 -08


Daniel i båten vid sommarstugan på Väners Näs, 2/7 -08


Solnedgång, Väners Näs, 2/7 -08


Iron Maiden live at Ullevi, 26/7 -08


Kvällsspex på Tonårslägret, Rörvik, 15/7 -08


Vattenfallet vid Brudslöjan, Vargön, 4/10 -08


Bryggan vid magasinet, Sikhall, 9/11 -08


Kyrkån, Brålanda, 11/12 -08


James Hetfield mår bra igen...

2009-03-09 | 10:40:13
... and nothing else matters...

Igår så blev väldigt många i Stockholm besvikna. Alla dom som hade samlats inne i globen för att se Metallica uppträda fick 19:45 det tråkiga beskedet att Metallicas gitarrist och sångare James Hetfield var på väg till sjukhus.

Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo klev upp på Globens scen och klämde fram det jobbiga beskedet för fansen:

- "Tyvärr måste jag meddela er att James har haft en väldigt tuff dag och att han är på väg till sjukhus just nu. Vi tror att han måste stanna på sjukhuset för undersökning. Han kan ha drabbats av något allvarligt så vi hoppas naturligtvis att han känner sig bättre väldigt snart, sa Lars Ulrich från scenen.

– Tro mig, ni inte vill höra någon av oss tre sjunga. Och självklart vill vi inte vara här som Metallica utan vår bror och styrka James. Han hälsar. Men han kan inte spela från sjukhussängen, fortsatte Ulrich."

Det spekuleras i att James hade råkat ut för matförgiftning eller vinterkräksjuka. Han var matt, trött, mådde illa och var uttorkad men 22:30 samma kväll så släpptes han från sjukhuset efter att ha behandlats med dropp och undesökts.

Det var nog väldigt många som hade sett fram emot denna konserten men Mettalica lovade att dom ska komma tillbaka, kanske redan i Maj, och spela samma spelning som var tänkt igår.

Metallica lämnade i natt Sverige och flög hem till USA.Why, why, why...?

2009-03-09 | 00:04:06
ja, det kan man undra... varför gjorde jag det?
Jag blir seriöst så trött på mig själv att jag snart spyr! Vill bara glömma de där och aldrig tänka på det mer. Det skulle vara det bästa för alla parter.. Seriöst de var mycket lättare när man va liten asså...

Ja de är inte lätt när det är svårt...

Och på tal om att det var lättare när man va liten... Nu har jag fått drömma mig tillbaka till barndomen lite. Nu ikväll var jag 10 år på nytt! Har börjat få tillbaka min lilla nördiga sida och kollade på Star Wars III ikväll. Så underbar film asså<33 Måste köra ett maraton snart med alla sex filmerna med någon... Den där filmen gjorde verkligen hela min dag... eller iallafall kväll ^^

Jag måste verkligen börja fördriva min tid med något snart asså. Jag måste ut och se mig om. Tyvärr så är ju alla andra så jävla tråkiga och in rutade i sitt eget liv så dom kan aldrig göra nåt när det är jag som föreslår nåt, utan bara om dom kommer på det och då ska de gå med en jäkla fart. Så trött på de asså...

the Beginning

2009-03-08 | 01:51:37
Ja, som jag skrev för typ en månad sen så har Kevin Borg, vinnaren ur Idol 2008, släppt sin debut-CD i dagarna här och idag köpte jag den.

CDn innehöll 11 låtar och de flesta var lite lugnare rockballader. Jag rös faktiskt till på några ställen. Han sjunger otroligt bra, speciellt i just denna genren så jag hoppas väl på ungefär ett sånt här resultat. En eller två lite rockigare låtar hade väl inte skadat men man kan ju inte få allt :P

Allt som allt var det en bra debut-skiva och jag hoppas att det kommer fler!Still Alive

2009-03-06 | 19:53:31
Då var det helt plötsligt fredag kväll och så sitter man här igen. Vad har hänt nu då sen ja skrev sist...

I onsdags läste jag klart Breaking Dawn, den fjärde och sista boken i Twilight-serien. Grymt bra serie som alla fantasy-fanatiker måste läsa. Människor, vampyrer, varulvar, förbjuden och omöjlig kärlek, tankeläsning o.s.v. Det finns nåt för dom flesta.

Jag har också fått tummen ur och skaffat mig ett Spotify-konto. Så nu kan jag lyssna på min favoritmusik vart jag än är i princip. För dom som inte vet vad Spotify är så är det ett program som streamar musik. Det fungerar nästan exakt som en webradio med den lilla skillnaden att DU väljer musiken. Man söker bara på en artist man vill lyssna på och så kommer det upp en lista på massa låtar av den artisten som man kan lyssna på.

I torsdags så var jag på överby med Kristian, Tobben och Dennis. Ingen av oss köpte nåt men de va kul att fördriva lite tid. Hittade ett par skor som ja funderar på att köpa men får se. jag trivs ganska bra i mina gympadojjor men de kanske är dags att byta stil till nåt mer "alternativt"?

Idag (fredag) är det min sista dag som 3-abonnent. Idag går mitt 3-abonnemang ut så jag är utan mobil hela helgen. Men på måndag så blir de att åka till Överby och gå in på expert och fixa Tele2 Snackis och ny mobil. Det blir antagligen en Sony Ericsson C905. Eftersom jag nu har en iPod som rymmer 80 Gig så är musikmobil inget som lockar så jag kände att köpa en bra kameramobil så att man alltid har kameran med sig även om man inte orkar ta med sig Systemaren eller ens kompaktkameran. C905'an har en 8,1megapixel-kamera i sig och de borde duga rätt bra åt mig^^

- - - - - - - - - -
En manlig telefonförsäljare ~23 från Tre står precis i ingången till Coop Forum. En tjej ~18 kommer in och ser att killen är på väg att fråga henne om hon är intresserad.
Tjejen: Jag har redan Tre!
Telefonförsäljaren: Du vill inte ha två då?
- - - - - - - - - -

Idag var jag ledig från skolan och hade tänkt sova länge. Men dom planerna raserades ganska fort... Klockan halv nio så ringde min mobil och jag vaknade med ett ryck och svarade. I andra ändan hör jag bara en hyperventilerande Emelie. Hon hade lyssnat på radion innan hon skulle till skolan och hon hade hört att en buss i Vänersborg hade totalkrashat och att de va många skadade så hon  föreställde sig direkt att jag låg död och blodig i nåt dike. Så hon blev minst sagt glad när jag svarade.

Hon hade rätt bråttom till skolan så vi la på ganska fort och sen va ju tankarna om att somna om bara att glömma så de va lika bra att gå upp. Idag har jag suttit och gjort en hemsida till mig själv lite på skoj. Blev faktiskt väldigt nöjgt med hur den blev trots att jag satt i typ en halvtimme och letade efter ett fel som visade sig vara ett mellanslag. Lagom roligt...

Just nu...
...sitter jag och lyssnar på musik och slösurfar. Nån som vill hitta på nåt?

the Dawn is near

2009-03-04 | 00:16:13
Natt till onsdag nu då och två dagar sen ja skrev sist...


I måndags så gjorde ja inget speciellt. Stannade hamma från skolan för jag var helt död när jag vaknade när klockan ringde. Men läste lite på psykologin på dagen så helt bortkastad va inte dagen.

Sen på kvällen så kom Kristian till Brålanda och så gick vi och käkade pizza och satt och snacka. De va riktigt roligt. Skönt att vi har börjat umgås lite fotare nu för tiden, trots att de ända vi gör är att fika hela tiden haha

Sen när han hade stuckit hem så gick jag hem och började läsa på Breakning Dawn som är den fjärde boken i Twilight-serien

Och det är ungefär det jag har gjort idag också när jag har vart hemma. Läste lite i psykologin men förutom det så har BD tagit upp större delen av min tid och jag har läst över 3/4 redan såden är snart slutläst den också. Men de kommer nog ta en eller två dagar extra nu eftersom ja inte ska vara hemma nån mer dag utan ja ska va i skolan... Fick min dvd och min cd med McFLy idag. Riktigt skön konsert-dvd tycker jag!

Just nu...
...sitter jag och lyssnar på McFly-skivan. Ska nog snart lägga mig och läsa ett par kapitel i Breaking Dawn och sen blir de natti natti för mig del. ska ju upp vid 8 för att dra till skolan...

Go'natt!

I'll wait here for you In my time of dying

2009-03-01 | 19:46:19
Söndag igen då... suck...

Igår åkte ja till överby med Tobbe på eftermiddagen. Vi gick runt i lite affärer och hittade bl.a. två par skor till honom. Sen så käkade vi lite Tacobuffé.

Sen på kvällen så drog jag hem till Rebecka på lite fest typ. Det blev jag, Emrik, Rebecka, Tobbe, Robin, Djordje, Emma och Kristian. Sen lite senare på natten kom Johan förbi en sväng också. De va en rolig kväll så tack för de! =)

Sen kom ja hem runt halv två på natten och satte mig lite vid datorn. Sen ringde Cissi vid typ två och så låg vi och snackade i nån timme. De va väldigt trevligt =)

Idag så har ja vart i Trollhättan hos släkten. Morfar fyller snart år så vi tänkte ta ett kort på hans barn - som är tre stycken - och barnbarn - fem stycken - och förstora upp och ge honom i present.

Just nu...
...sitter ja mest och tänker och deppar.
Ska väl snart gå ner och käka lite kvällsmat tror jag