Let's Camp 2009

2009-07-28 | 17:17:03
Ja, då var man som sagt hemma igen efter en veckas Tonårsläger på Rörviksgården.

Det blev totalt 20 ledare + 55 tonåringar så de va en hel del (mitt största läger).

Såhär såg dagordningen ut:
07:30 - Väckning för ledarna
08:00 - Väckning för tonåringarna / ledarsamling
08:30 - Morgonsamling / frukost
09:45 - Bibelstudier
11:15 - Volleyboll
13:00 - Lunch
14:30 - Femkamp
16:00 - Fritod / kvällsplanering
18:00 - Kvällsmat
19:00 - Kvällsprogram (spex)
20:30 - Andakt
21:30 - Fika
22:00 - Ringlekar
22:45 - Ledarna sjunger gonattsånger
23:00 - Sovdags för tonåringarna


Oftast så va dom lite svåra att få isäng men till slut så låg alla på sina rum och då va de dags för mig att skriva lägertidning. Lagom pigg som man alltid va då så gick de väl inte sådär superfort direkt men xD oftast så la ja mig mellan 01:00-03:00 och sen upp vid halv åtta så man va rätt så slö hela veckan.

Orkar inte dra upp precis allt som hände i detalj för de kommer ta evigheter men kan ju ta de stora grejerna^^

Första dagen så blev alla tonåringar indelade i 6 lag som dom tävlade i hela veckan i volleyboll, femkamper o.s.v.

Varje dag var de som sagt Volleybollturnering som sista dagen slutade med att alla tonåringar fick sätta ihop ett lag med killar och ett med tjejer och sen spela final mot killedarna och tjejledarna. Tjejerna vann över tjejledarna och killedarna vann över småkillarna. Tjejerna va sjukt duktiga!

På söndagen...
...åkte jag dit och planerade lite med alla ledare, gjorde lag, rumsindelning o.s.v.

På måndagen...
... så fixade vi iordning stället så de va klart när tonåringarna kom vid fyra-tiden. sen blev de inte så mycket. alla fick sina rum och lag och sen så blev de andakt och fika på kvällen.

På tisdagen...
...så var de första riktiga dagen. blev lite volleyboll och sen en femkamp som hette Ökenvandringen. Sen på fritiden så va de en del som höll på med backklättring och ja tror rekordet blev runt 20. Sen blev det kvällsprogram och andakt på kvällen. Sen efter det så samlades vi ledare på en trappa och sjöng massa gonattsånger för tonåringarna och precis när dom trodde att dom skulle bli tvugna att lägga sig så berättade vi att dom skulle byta om till ömtåliga kläder och sen samlas igen.

Då fick dom reda på att de hade hänt en grej och att dom va tvungna att gå ut i skogen och klara ett par uppdrag. Och i skogen hade en massa ledare och kompisar till oss klätt ut sig och målat sig svarta så dom såg ut som urinvånare från skogen typ^^ så dom sprang runt och skrämde alla tonåringar. De va riktigt skoj att gå i skogen där och höra alla tjejer skrika xD Alla kom i säng vid 2-tiden ungefär.

På onsdagen...
...fick tonåringarna en halvtimmes sovmorgon efter nattens bravader och sen så var de volleyboll igen men ingen femkamp eftersom vi hade haft nattkamp på natten. Istället så blev de massa vattensport. David och Matte hade med sig sin båt och vattenskooter som dom körde folk med. Man fick välja mellan antingen bara åka med eller åka ring, vattenskidor eller kneeboard.

På torsdagen...
...volleyboll som alla andra dagar, fast i spöregn där de flesta hade regnjacka utom Alice som körde bikini :P Femkampen blev inomhus på grund av allt regn. Det blev lite frågesport. På kvällen hade jag och mitt lag kvällsspexen. Jag och Anders körde "Norrlänningarna" precis som förra året och de va nog ganska uppskattat tror jag.

På fredagen...
...så blev det vattenkamp ute i vattnet. tonåringarna samlade ihop vatten med hjälp av muggar och fyllde dunkar som skulle väga precis lika myckt som en större dunk som de hade fått känna på. mitt lag vann :D trots att vi va 0,7kg ifrån xD

Sedan så blev de Space Invader. De kastade vattenballonger på alla ledare som försökte undvika dom. Sen för skoj skull så fick alla ledare kasta på tonåringarna :P skoj skoj!

På lördagen...
...var den sista delen på femkampen, nämligen hinderbanan :) Under bänkar, över bänkar, runt huset, ner i ravinen, hämta vatten, fylla en hink, dra en bil längs volleyvollplan, vidare ner till sjöng, hoppa i en kanot och ta sig runt en bana, tillbaka till stranden, gräva i sanden och hitta fyra flaskor, springa till vattnet, fylla dom, springa upp igen och fylla en hink, springa längs stranden, upp för trappan och slutligen sparka en boll ner i vattnet. och det var hela hinderbanan! Mitt lag kom sist men de va inte så konsigt eftersom de va lerigast då eftersom alla andra lag hade rivit upp banan i ravinen. Men de va duktiga ändå tycker jag :)

På kvällen blev de lite tacos och ringleks-disco. Väldigt trevligt och roliga spex som några ledare gjorde.

På söndagen...
...så städades det typ hela dagen, sedan var det gudtjänst där jag var med i en kör och sjöng och sjöng lite solo. Gick väl sådär xD efter det var det en stor kram-ring med alla på lägret och sen åka hem. Saknar de flesta på lägret och en del speciellt.

Kommentarer
Postat av: victoria

Saknar också massa folk :((

2009-07-28 | 19:40:22 | http://knytaknutar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Hemsida/Bloggadress:


Kommentar: